Siguranta rutiera, o miza umana!

Siguranta rutiera, o miza umana! Articol preluat de pe Myrochat : Siguranta rutiera, o miza umana. Fiind o problema majora in Romania, siguranta rutiera este un aspect de interes pentru toti cetatenii acestei tari, de aceea as vrea sa stiu cat timp o sa mai lasam aceste lucruri fara o rezolvare?
Poate ca inca nu constientizam pe deplin, sau refuzam sa credem ca siguranta rutiera de cele mai multe ori, este ignorata si aceste cauze duc la o statistica macabra.
  • Conform ultimelor statistici, 9%  din accidentele rutiere produse in anul 2011 in Romania au implicat motociclisti, iar peste 58% dintre acestea s-au petrecut din vina celor ce conduceau autovehicule. In urma tuturor acestora, peste 2012 de persoane au murit si aproape 8730 au fost ranite!
Mult nu? Eu pretuiesc viata si fiecare secunda care o traiesc, am  doar 26 de ani si imi doresc sa traiesc, sa ma bucur de viata. Nu vreau ma gandesc ca odata ce ies pe strada pot devenii o cifra intr-o statistica ce nu sperie pe nimeni!
 Mai jos am sa va arat in procente cauzele si rezultatele care m-a inspaimanta de fiecare data cand le privesc.
 
Cauze accidente auto:
  • 58% conducătorii auto
  • 23% pietonii
  • 9% motocicliștii
  • 10% altele
Din care au rezultat:
  • 843 de răniți –  necordare de prioritate
  • 1733 răniti – viteză
  • 1869  de răniți –  indisciplina pietonilor.
Cum vi se par aceste cifre ? Daca ne ducem cu gandul ca fiecare cifra reprezinta un om si acel om are copii, parinti, frati, sau poate fi prietenul nostru cel mai bun ...

Oare nu se pot lua măsuri pentru a reduce numărul accidentelor rutiere ?

Se pot lua masuri! Cred ca a venit momentul sa se creeze un program care sa cuprinda o analiza cu privire la asigurarea sigurantei rutiere la nivel national, regional si local. 
Iar in urma acestor analize sa se ia masurile ce se impun in asigurarea sigurantei rutiere, pentru ca lucrurile nu pot continua in aceasta tendinta.
Este mult prea dureros sa lasam lucrurile asa, fara sa schimbam ceva!
Sper ca aceste informatii sa va fie utile si inainte de toate sa dati prioritate vietii!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc pentru comentariul tau pe ovidiustresu.blogspot.com

Apreciez faptul ca ti-ai rapit cateva clipe din timpul tau pentru a-ti lasa parerea si te astept si pe viitor sa faci acest lucru. De asemenea poti deveni un fan al paginii de facebook/ovidiustresu sau ma poti urmari pe twitter: @ovidiustresu. Multumesc si o zi buna in continuare”